GotowanieGastronomia wyposażenie
gastronomia-wyposazenie-1

Gastronomia wyposażenie

by
4.00 avg. rating (74% score) - 1 vote

gastronomia-wyposazenie-1Czy pokazywać klientom, jak odbywa się proces przygotowywania posiłków? Zdaniem wielu restauratorów taki zabieg przybliża konsumentom zasady gotowania. Poza tym potrawy przygotowywane na widoku wydają się być czymś pewniejszym. Jednym słowem klient wie, co je. Zwłaszcza w pizzeriach gastronomia wyposażenie często obejmuje przeszklone ściany, za którymi przygotowuje się ciasto, nakłada dodatki i piecze pizzę. Niektórzy właściciele pokazują swoim klientom cały proces, inni decydują się na ograniczenie do chociażby etapu pieczenia. Wówczas konsumenci widzą jedynie piec do pizzy.

Jednak wciąż wielu restauratorów nie decyduje się na taki krok. Czy mają coś do ukrycia? Niekoniecznie. Po prostu zdają sobie oni sprawę, że niektórzy klienci nie chcą patrzeć na to, jak przygotowuje się jedzenie. W myśl zasady, czego oczy nie widzą i tak dalej. W zarządzanych przez nich lokalach gastronomia wyposażenie jest zatem w sporej części ukryte. I dobrze mówią goście takich lokali. Im nie potrzeba więcej przejrzystości.

Ciekawe artykuły tematyczne o kulinariach online:

Back to Top