KulinariaKasza kuskus
kulinaria (25)

Kasza kuskus

by
3.00 avg. rating (64% score) - 1 vote

kulinaria (25)Kasza kuskus sprzedawana jest w jednej torebce dodatkowo zmieszczonej w kartonowym opakowaniu. Kuskus to drobne, żółtawe ziarenka wcale niewymagające gotowania. Na opakowaniu szczegółowo przedstawione są etapy przyrządzania tego dania. Kaszę zalewa się po prostu gorąca wodą w sposób proporcjonalny, czyli jeśli wykorzystujemy szklankę kaszy, to odpowiednio szklanką gorącej wody zalewamy ją w głębokim naczyniu i przykrywamy na pięć minut. Po upływie tego czasu wystarczy kaszę tylko wymieszać, lekko posolić i jest już właściwie gotowa do podania na stół. Nie podamy jej jednak bez żadnych dodatków. Idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs oraz preparatów sojowych w formie wegetariańskiej. Można przyrządzać ją na słono i na słodko. Latem świetnie smakować będzie z sosem na bazie świeżych truskawek oraz jogurtu naturalnego. Idealnie uzupełni wszelkie gulasze i sosy na bazie pieczeniowej. Jeśli jesteście znudzeni jedzeniem ziemniaków przez kolejny dzień z rzędu, a jeszcze nigdy nie próbowaliście kaszy kuskus – koniecznie spróbujcie.

Ciekawe artykuły tematyczne o kulinariach online:

Back to Top