KulinariaNaleśniki z potrawką z drobiu
kulinaria (25)

Naleśniki z potrawką z drobiu

by
2.00 avg. rating (54% score) - 1 vote

kulinaria (25)Składniki:

Na ciasto:

1. 1 szklanka mąki pszennej
2. 1 szklanka gazowanej wody mineralnej
3. 1 jajko
4. Pół szklanki mleka

Na farsz:

1. 80 dag filetów z piersi kurczaka
2. 1 torebka mrożonego groszku z marchewką
3. 1 szklanka wody
4. 1 szklanka białego wina
5. 2/3 szklanki śmietany 30 %
6. 2 łyżki oleju
7. 1 łyżeczka gotowej zasmażki błyskawicznej
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Z wody, mleka, mąki i jajka zmiksować na gładkie ciasto naleśnikowe. Odstawić na pół godziny.
Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i zrumienić na nim mięso a następnie podlać wodą i winem, gotować około 5 minut. Dołożyć marchewkę z groszkiem i gotować aż wszystko będzie miękkie. Potrawkę wymieszać ze śmietaną i zagęścić przygotowaną według przepisu na opakowaniu zasmażką. Doprawić do smaku i ponownie zagotować.
Z ciasta usmażyć naleśniki, na każdy naleśnik nakładać porcje potrawki i składać w trójkąty.

Ciekawe artykuły tematyczne o kulinariach online:

Back to Top